24 Haziran 2016 Cuma

Ücretsiz SSL (HTTPS) Sertifika Veren Firmalar

     SSL, “Secure Sockets Layer” adının kısaltması, sunucu ile istemci arasındaki iletişimin şifrelenmiş şekilde yapılabilmesine imk... thumbnail 1 summary

     SSL, “Secure Sockets Layer” adının kısaltması, sunucu ile istemci arasındaki iletişimin şifrelenmiş şekilde yapılabilmesine imkan veren standartlaşmış bir teknolojidir. 1996 yılında 3.0 versiyonunun çıkarılmasıyla hemen bütün Internet tarayıcılarının (Microsoft Explorer, Netscape Navigator vb) desteklediği bir standart haline gelmiş ve çok geniş uygulama alanları bulmuştur.

     Genel kullanımı, web ortamında, sunucu ile tarayıcı arasındaki iletişimin şifrelenmesidir. Yani kısaca internette  güvenli sörf..

SSL, standart bir algoritmadir. Milyonlarca web sitesinde güvenli veri iletişimi için kullanilmaktadır.
SSL fonksiyonun çalışabilmesi için sunucu tarafında bir anahtar ve istemci tarafında çalışacak bir sertifikaya ihtiyaç duyulmaktadir.

Özellikleri;

– Mesajların şifrelenmesi ve çalınmasındaki güvenlik ve gizliliği sağlar.
– Mesaj kaynağı ve hedefinin doğru yerler olduğunu garanti eder.
– İletilen (dokümanların vs.) tarih ve zamanını doğrular.
– Doküman arşivi oluşturulmasını kolaylaştırır.

SSL Nasıl Çalışır ?


     SSL Public Key/Private Key adı verilen anahtarların kullanımına dayalı bir kodlama yöntemine dayalıdır.

     SSL kodlama için iki adet anahtar bulunmaktadır. Bu anahtarlar, dijital ortamda kodlanmış yazılımlardır. Bir anahtarın kitlemiş olduğu veriyi, sadece diğer anahtar açabilir. Anahtarlarınızı yarattıktan sonra (SSL default olarak bu işlemi yapmaktadır, sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur), anahtarlardan biri (private key) sizde kalır. Diğer anahtar (public key) ise, bağlantı kurmak istediğiniz kişilere gönderilir.

     Dışarıdan sizinle iletişime geçmek isteyen kişi, public key’i kullanarak mesajı güvenli bir şekilde size gönderir. Veri, size ulaşmadan, transfer sırasında veriye ulaşılsa bile, şifrenin çözülmesi için sizde bulunan private key gerekecektir. SSL türüne göre 40 bit veya 128 bit şifreleme kullanılmaktadır. Bu karmaşıklıktaki şifrelemenin çözülmesi ileri tekniklerle dahi çok zaman alacaktır.

     Kısaca SSL veri alışverişi yapan bilgisayarların, herhangi bir kişinin veriye müdahale etmesini önleyerek, sadece veri alışverişi yapan bilgisayar arasında, güvenli bir şekilde verinin aktarılmasını sağlar.

Kaynak : www.hostbul.net

     Eğer ki, kafaya SSL Sertifikası almayı koyduysanız ancak verecek ne paranız nede tecrübeniz yok ise sizin için derlediğimiz ücretsiz, deneme amaçlı süreli SSL Sertifikası dağıtan firmaları inceleyebilirsiniz.

*Bu firmaların ücretsiz SSL Sertifika dağıtım sebebi sadece kendi firmalarının reklamı içindir.

     Alacağınız SSL Sertifikası ücretsiz olacağından Statik IP gerekmeyecektir, fakat kullanırken blog ya da kişisel sitenizde denemenizi öneririz. Kurumsal bir sitede denerseniz işler biraz karışabilir! :)

Firma
Sertifika Süresi
1 Yıl Bedava
3 Ay Bedava
3 Yıl Bedava
1 Ay Bedava
1 Yıl Bedava

Kaynak : http://www.barisal.com.tr/2016/06/ucretsiz-ssl-https-sertifika-veren-firmalar.html

Hiç yorum yok

Yorum Gönder